By kjobben

Jeg er en metalhead. Metal er det jeg hører på mest, og det er det som er min store lidenskap. Etter min mening er det denne musikkformen som får det beste ut av artistene, det er den musikkformen som krever mest av sine utøvere. Det er også denne musikkformen som fra mitt ståsted gir mest til lytterne når det gjelder stabilitet. Dette er sjangeren hvor hardcore fans blir og aldri vender tilbake.

Men når det er sagt, skal det også komme ganske så tydelig frem at det er ikke kun metall jeg liker. Jeg har ingenting i mot å utforske andre sjangere og musikkformer. Det har jeg merket de siste årene. Om det har noe med at jeg blir eldre eller ikke har jeg ingen peiling på, men jeg tror jeg har åpnet meg mer for andre tankeganger og dermed fått et mer bredere syn på hva god musikk er.

Min topp 5 liste overall:

1. Opeth

Første gang jeg hørte bandet, var for 3-4 år siden. Og da likte jeg det ikke altfor godt. Neste gang, var i fjor en gang, med et par år til på nakken og en utvidet musikksmak/horisont ble jeg bare helt forelsket i tonene som kom trillende ut fra høyttalerne. Alt fra det hardtslående og aggressive til det sentimentale og trege gjorde at hårene på både rygg og armer sto opp. Jeg kan ikke beskrive med ord, hva jeg føler når jeg sitter og nyter en av Opeth’s skiver. Men en ting er sikkert, jeg koser meg med ALT de har laget.

Bare for å vise hvor mye Opeth sin musikk har gjort inntrykk på meg, har jeg gjort det til en evig ting og tatovert deres velkjente og elegante logo på min venstre underarm.

2. Type O Negative
Dette bandet har for meg vært et konstant i lang tid, men første gang jeg hørte det var jeg ikke like begeistret for hva som kom ut av høytalerne. Det er rart med det, men jeg har visstnok en vane for å komme tilbake til band jeg har hørt for lenge siden, og like dem. Når er det ett av mine favorittband og det er jeg ekstremt glad for. Sprøtt, rart, ekstremt harry til tider. Et band man rett og slett ikke skal like. Allikevel er det noe helt vanvittig interessant med dette bandet. Jeg får ikke nok!

R.I.P Peter Steele

3. Killswitch Engage
4. Mastodon
5. Between The Buried And Me

Her er en liste over bandene jeg hører på:

A Day To Remember, Across The Sun, After The Burial, All Shall Perish, All That Remains, Amon Amarth, Anaal Nathrakh, Anthrax, Arch Enemy, As I Lay Dying, August Burns Red, Avenged Sevenfold, Beneath The Massacre, Between The Buried And Me, Blessed By A Broken Heart, Bloodbath, Blood Stain Child, Borknagar, Born Of Osiris, Bullet For My Valentine, Bury Your Dead, Burzum, Caliban, Cannibal Corpse, Carnivore, Cavalera Conspiracy, Chimaira, CKY, Coheed And Cambria, Crematory, Cynic, Daft Punk, Danzig, Dark Tranquility, Deadlock, Death, Deathtrack, Deicide, Demon Hunter, Despised Icon, Destroy The Runner, Dethklok, DevilDriver, Devin Townsend, Dimmu Borgir, Disarmonia Mundi, Disturbed, Divine Heresy, Down, Drowning Pool, Eluveitie, Engel, Enslaved, Fear Factory, Gartnerlosjen, Haste The Day, Hawthorne Heights, Heaven Shall Burn, HIM, I Killed The Prom Queen, Ill Nino, Immortal, In Flames, In This Moment, k[nine], Johnny Cash, Keep Of Kalessin, Killswitch Engage, Korn, Lamb Of God, Machinae Supremacy, Manntis, Mastodon, Meat Loaf, Meshuggah, Metallica, Metallica, Michael Jackson, Misfits, Morbid Angel, My Dying Bride, Nevermore, Nightwish, Nile, Obituray, Opeth, Pain, Pantera, Parkway Drive, Pestilence, Protest The Hero, Rammstein, Rise Against, Roadrunner United, Scar Symmetry, Shadows Fall, Slayer, Sleep Terror, Slipknot, Soilwork, Sonic Syndicate, Spawn Of Possession, Stigmata, Still Remains, Stone Sour, Stonegard, Strapping Young Lad, Suffocation, SuidAkrA, Superjoint Ritual, System Of A Down, Tenacious D, The 69 Eyes, The Agony Scene, The Autumn Offering, The Cumshots, The Damned Things, The Dillinger Escape Plan, The Monolith Deathcult, The Project Hate MCMXCIX, Threat Signal, Trivium, Type O Negative, Ulver, Underoath, Unearth, Veil Of Maya, Viking Skull, Volbeat, Zakk Wylde.

Reklamer

4 Responses to “Ich bin eine Metalheadz!”


 1. mars 5, 2009, kl. 2:45 pm

  Opeth 😀 Også Type O Negative da.. Herlig! Og Killswitch!
  Btw, skal du på noen av konsertene Opeth holder rundtomkring i Norge nå?

 2. mars 5, 2009, kl. 2:49 pm

  Nevermore, Fear Factory, Disturbed, Ulver, Unearth, LoG, Trivium, Arch Enemy osvosv, holy shit er alt jeg sier! Du har den perfekte musikksmaken!

  • 3 kjobben
   mars 5, 2009, kl. 5:21 pm

   Hehe… Jepp, jeg har den perfekte musikksmaken! ^^ Men uansett, bra du liker smaken min! Jeg skal på konserten på Folken i Stavanger. Blir nok konge det. 😀 Skal du?

   Jeg la deg forresten til i bloggrollen min. 😉

 3. mars 5, 2009, kl. 5:33 pm

  Tøft! Ja, jeg skal på den i Oslo, det er bare 5 dager igjen! 😀 Jeg har aldri gledet meg så mye til noe før 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s




Reklamer

%d bloggere like this: