29
mar
11

Anmeldelse: The Damned Things – «Ironiclast»

Uff… Det går en stund mellom hvert blogginnlegg nå. Bloggen har havna i glemmeboka som man sier. Dette er på grunn av at andre litt mer meningsløse ting har tatt opp tiden min. I tillegg til denne posten har jeg planer om å skrive en liste over mine favorittskiver fra 2010. Dette tilsier selvfølgelig at jeg får tid etterhvert. Her kommer jeg ihvertfall med en anbefaling på et band jeg har blitt veldig glad i etter deres første skive som kom ut 14. Desember i år.

En kompis av meg gjorde meg oppmerksom på dette prosjektet for ikke så lenge siden, og jeg ble umiddelbart interessert i å få hørt noe av deres materiale når jeg fikk vite hvem som er med i bandet.

Dette er en «supergruppe» som inneholder en ganske sær kombinasjon av medlemmer. Bandet består av Joe Trohman og Andy Hurley fra punk/rock-musikerne Fall Out Boy, Scott Ian og Rob Caggiano fra thrash metal-gudene Anthrax og tilslutt Keith Buckley og Josh Newton fra de hardbarka rockerne Every Time I Die. I utgangspunktet er dette det man vil kalle en sær blanding musikere, som på hver sin måte har gjort et eller annet inntrykk på den musikkverdenen vi lever i… Om disse inntrykkene er av den gode sorten, får du bestemme selv egentlig. Jeg vet ihvertfall at to av disse bandene har gjort ting som er positivt.

Vi lever nå i en musikkverden som på mange måter viser at så godt som all musikk er skrevet før. En musikverden hvor prepubertale tenåringer kan gi ut en horribel sang og tjene seg søkkrik. En musikkverden hvor et vesen kalt Justin Bieber kan kalle seg selv en millionær og selge drøssevis av skiver. En musikkverden som i mange sine øyne holder på å falle i sammen. The Damned Things går motsatt vei og gir meg håp om en fortsettende musikkverden…

 

Ei skive som på mange måter kan kalles en reinkarnasjon av det man i moderne tid kaller for «Classic Rock». Riffene tar tak i deg og røsker deg med på en reise gjennom ti låter.

For riffene er helt fenomenale. Fra de kjappe, fengende og hemningsløse riffene som man finner i eksempelvis «Little Darling» og «Friday Night (Going Down In Flames)» til de litt mer dynamiske og rolige riffene i for eksempel «A Great Reckoning». Det er umulig å ikke bli fenget av dette. Men det skulle bare mangle når Scott Ian tar med seg to ytterligere rytmegitarister og skaper en trio av awesomeness. Det låter massivt, men allikevel kalkulert.

Men som på de fleste andre CD-plater, finnes det et og annet spor som ikke holder helt følge med kvaliteten til resten. Da snakker jeg om låter som «Black Heart» og «The Blues Havin Blues». Misforstå meg rett. Disse er ikke forferdelige låter, men heller låter som ikke holder helt standarden til de andre låtene på skiva.

Så over til min konklusjon. Dette er ei skive som har gått mye ut av høytalerene og kommer til å gjøre det i fremtiden også. Dette lettbeinte, men allikevel kraftfulle soundet som bandet har klart å snekre sammen er både positivt for skiver i fremtiden og for musikkverden generelt. The Damned Things har vist at selv om mye av den musikken som blir produsert i dag er av den uoriginale sorten, finnes det fortsatt noen magikere der ute som enda kan dra den hvite kaninen ut av flosshatten og imponere folk i senk. Det er fortsatt håp!

Reklamer

2 Responses to “Anmeldelse: The Damned Things – «Ironiclast»”


 1. 1 Terje
  mars 30, 2011, kl. 11:52 am

  God dag! Vet du liker god metall, siden jeg deltok i mange av de samme diskusjonene som deg den gangen nettby fremdeles fantes 😛 derfor jeg følger med på denne bloggen også. 🙂

  Har ikke fått satt meg inn i skiva sjøl, men skal ta fatt på oppgaven i løpet av nærmeste framtid, så varmt som du beskriver den her 🙂

  Men, når du nevner best of 2010-liste så kom jeg på min egen liste, som du får her:

  http://turger.wordpress.com/2011/01/11/2010-greatest-hits/

  …sånn i tilfelle det er noe der du kan like. 🙂

 2. 2 kjobben
  april 6, 2011, kl. 4:48 am

  Hei og hå!

  Kult å høre at du fortsatt følger med på bloggen, tross min noe slappe holdning til oppdatering av siden. 😛

  Jeg anbefaler deg å sjekke ut skiva på det sterkeste. Er skikkelig bra! 🙂

  Spørs om jeg får tid til å snekre sammen min egen 2010-liste. Vi får se. Men jeg skal ihvertfall ta en kikk på den lista du har der etterhvert. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


Reklamer

%d bloggere like this: