13
mar
09

Anbefaling: Viking Skull

Her kommer enda en anbefaling! Dette er et band av et litt annet slag enn det forrige jeg anbefalte til dere. Dette er et hemningsløst, hardbarket og skittent rock ‘n roll band som tenker på lite annet enn Beers, Drugs and Bitches.

vikingskullViking Skull er navnet på dette bandet. Bandet ble dannet av medlemmer fra et annet band ved navn Raging Speedhorn. Det ble egentlig dannet som en spøk for å ha et oppvarmingsband til deres hovedband, Raging Speedhorn. Etter å ha fått gode anmerkelser og kritikker i flere medier for deres første EP, Chapter One, ble de bedt med som hovedsupport for HIM under deres England-turnè i 2004.

I 2005 gav de ut sin første fullengde-skive ved navn Born In Hell, og ble etter mange gode anmeldelser bedt med på en arena-turnè med store navn som Alice Cooper og Twisted Sister. Men etter at de ikke klarte å betale en sum på £3000, ble de «sparket» og de ble ikke med på den turnèn . Herfra viste det seg å bli vanskelig å holde på med dette prosjektet.

En ny giv kom da TV-stjerne og skateboarder, Bam Margera spurte bandet om at de inkluderte en låt av bandet på sin samleskive Viva La Bands. Bandet og Margera ble enige og dermed ble sangen Skull Heaven med på CD-platen.

Etter å ha spilt på Download Festivalen med blant andre CKY, Clutch og HIM, ble bandet oppløst. Grunnen var at flere av medlemmene var opptatt med andre band som Raging Speedhorn, og dermed var de oppløst i slutten av 2006.

Men det skulle ikke ta mer enn et par måneder før bandet ble startet opp igjen. Med blant andre Jess Margera på laget, reiste de til Amerika for å spille inn deres andre fullengder ved navn Chapter Two. Også flere andre store navn fikk gjesteroller på skiva, sånn som Chad Ginsburg fra CKY. Skiva ble sluppet i slutten av 2007.

Nå skjedde det mye godt rundt bandet, og det var blant annet forventet at de skulle vinne en konkurranse ved navn Get In The Ring 2, som ble arrangert av Metal Hammer, men de måtte ta til takke med en andre plass. Med gode anmeldelser og gode kritikker i flere medier gikk de inn i studio nok en gang, og spilte inn deres tredje album som fikk navnet Doom Gloom Heartache and Whiskey. Dette ble gitt ut i slutten av 2008 og har høstet mye god kritikk.

Noen låter må man jo ha med:

Viking Skull – «Blackened Sunrise»

Viking Skull – «The Hidden Flame»

En litt kort anbefaling, men håper dere liker bandet og likte innlegget mitt!

Kjobben, peace out!


0 Svar to “Anbefaling: Viking Skull”



  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar