16
des
08

Nytt funn: Divine Heresy

Dette er ikke et nytt band, men det er et band jeg kom over for ca. en uke siden. Dette oppslaget fungerer både som en infotråd for dette bandet og som en liten anmeldelse av deres nyeste og eneste skive, Bleed The Fifth.

divineheresyDette er den nyeste formasjonen fra eks Fear Factory gitarist og nåverende Asesino gitarist, Dino Cazares. Han er en gitarist som er kjent for å være veldig nyskapende og det viser han også i dette bandet. I 2002 begynte Dino å samle styrkene for å prøve å starte et band, men prosessen ble fort stoppet da Dino ble involvert i andre band. I 2006 ble tråden tatt opp igjen, og han begynte med å teste flere trommiser, og valget landet tilslutt på tidliger Hate Eternal og Vital Remains-trommis, Tim Yeung. Etter det var den neste oppgaven å finne en dyktig vokalist. Valget falt på den store og kraftige Tommy «Vext» Cummings, som har en like stor og kraftig vokal.

Så over til deres nyeste og eneste skive, Bleed The Fifth. De begynte å spille inn skiva i begynnelsen av 2007, og ble sluppet i slutten av august, samme året. Med de fleste tekstene, skrevet av Cummings, handler tekstene om personlige problemer og om hvordan folk takler disse problemene. Dette er en hardtslående plate på mange måter. Trommene, og da spesielt blast beatsa er helt konge. Raske som fy! Death Metal tromming er helt konge. Bassen legger man ikke så veldig merke til, men den er der. Gitaren og riffene er helt konge, og står i stil med Dino’s måte å skrive og spille riff på. Soloene er også veldig kule, og det er ganske overraskende da Dino er mer kjent for å være en hardtslående rytme-gitarist. Mye av materialet minner faktisk om gammel Fear Factory. Det er konge for en Fear Factory fan, som jeg er.

Divine Heresy – «Failed Creation»

Skiva har fått gode anmeldelser over hele rekka, og jeg stiller meg i samme bås. Jeg liker skiva fra første note, og med lysglimt som Failed Creation, Savior Self og Royal Blood Heresy, er dette ei vanvittig bra skive! Jeg gir den 5 av 6 mulige på terningen. Skiva er oppfinnsom, hardtslående og den kommer ikke i skade for å prøve å være altfor oppfinnsom.

Nå er de på turne, samtidig som Dino har begynt å skrive nytt materiale for en kommende skive. Jeg og mange andre venter i spenning på denne skiva, også koser vi oss med Bleed The Fifth mens vi venter.

Takk for at dere har tatt dere tid til å lese dette! Håper dere likte innlegget!

Kjobben, peace out!

Reklamer

4 Responses to “Nytt funn: Divine Heresy”


 1. 1 itssti
  januar 1, 2009, kl. 8:00 am

  Enig med deg her. Kanon album 🙂 Bare synd at Vext ble kicket fra bandet etter en noe uproff oppførsel under en konsert.

 2. 2 Isitdead
  januar 13, 2009, kl. 9:50 am

  Fresh blogg det her, definitivt noe jeg kommer til å holde øye med framover..

  Men videoen har jo ikke lyd.

  Er det bare black, trash, hardcore metal det går i?

  • 3 kjobben
   januar 14, 2009, kl. 5:18 am

   Er noe fucka med videoen her også, så skal få lagt ut en ny en snarest.

   Om du mener hele bloggen, kan det variere mye på hva jeg skriver om. Jeg liker forskjellige typer Metal og forskjellige typer musikk, så derfor blir fort bloggen også variert.

 3. 4 nekroper
  februar 3, 2009, kl. 9:38 pm

  Egentlig aldri giddi å sjekke ut dette bandet no sånn veldig. De har en del tøffe greier, men synes låtene har en tendens til å roe ned ide det virkelig er igang med å ta av. Og var vel ikke helt komfortabel med vokalen.

  Litt synd, for Dino er en hælvetes rå gitarist!
  Asesino og Brujeria er de desidert tøffeste banda han har vært med i.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


Reklamer

%d bloggere like this: