04
aug
08

Hva det går i for tiden? Death metal! Part 2.

I forrige blogg-innlegg skrev jeg litt om bandene jeg hørte mye på for tiden. Nå har jeg tenkt å skrive om de bandene jeg har testet ut siden jeg skrev sist innlegg. Jeg har tatt meg tid til å høre på diverse band som Suffocation, Torsofuck (ikke death metal, klar over det), Sleep Terror, Cynic og Bloodbath.

Vil du lære mer om sjangeren, så gå på denne linken. Her finner du masse nyttig informasjon.

Suffocation
Ett av de tidlige amerikanske death metal bandene. De startet i 1990, og har siden da gitt ut mange skiver som blir hyllet den dag i dag. Effigy Of The Forgotten og Breeding The Spawn er blant det ypperste man kan høre innenfor amerikansk death metal og annen generell death metal. Dette har mye med trommis Mike Smith å gjøre, som har perfeksjonert det man i dag kaller blast beats. Han har satt standarden for hvordan tromming innenfor death metal skal fungere. En annen faktor i dere popularitet, er deres originalitet og stabilitet innenfor den sjangeren de behersker best. Deres siste skive, Suffocation er blant det beste som er gitt ut i nyere tid, innenfor death metal sjangeren. Et band som jeg fra dag en likte jævlig godt. Anbefales på det STERKESTE!

Suffocation – «Abomination Reborn»

Suffocation – «Surgery of Impalement»

Bloodbath
Det bandet som jeg har likt best av de nye bandene jeg har hatt tid til å høre på. Bandet blir ofte referert til som et stjernelag innenfor sjangeren. Med dette stjernelaget har de gitt ut 2 fantastiske skiver. Ressurection Through Carnage er det man kan kalle en death metal klassiker. Mikael Åkerfeldt sin vokal er bare helt genial i denne sammenhengen. Han er selvfølgelig genial i Opeth også, men i Bloodbath funker growlen hans helt perfekt. RTC er ei feit feit skive, med masse godbiter. Nightmares Made Flesh er på den andre siden ei litt svak skive. Peter Tagtgren (Pain/Hypocrisy) ble valgt som en foreløpig erstatter for en opptatt mann i Mikael Åkerfeldt. Peter gjør en helt grei jobb, men growlen hans bærer ikke på samme måte som Mikael sin gjør. Derfor bli soundet litt tafatt. Musikken er det ingenting å si på, sånn generelt sett, men vokalen mener jeg er litt svak. Nå, er ny skive på vei, med Mikael Åkerfeldt som vokalist. Dermed tror jeg lite kan gå feil! Et band som anbefales på det sterkeste! Sjekk ut!

Bloodbath – «Eaten»

Cynic
Progressiv/Teknisk Death Metal på sitt beste! De gav ut sin første og eneste skive per dags dato, i 1993, og blir sett på som en av de viktigste utgivelsene i sjangeren. Med sine jazz elementer godt plantet i soundet sitt, har de perfeksjonert det vi nå kaller prog/tech death metal. Med så mye popularitet, følger krangler og herjing, noe som resulterte i en splitt innad i bandet. Nå, er dem heldigvis tilbake, og er nå på vei med ei ny skive, som har fått navnet Traced In Air. Dette er noe jeg gleder meg hinsides mye til. Det blir bare konge! Et veldig bra band, som anbefales! Sjekk ut!

Cynic – «Veil Of Maya»

Her er noen flere band jeg har sjekket ut, men ikke har ork til å skrive mer om:

Torsofuck – «Raped By Elephants» (Goregrind/Porngrind)

Sleep Terror – «Probing Tranquility»

Sybreed – «Emma – O»

Mangler fortsatt å ta en titt på:
Possessed, Morbid Angel og Obituary +++

Kjobben her, over og ut for denne gang! 🙂

Reklamer

2 Responses to “Hva det går i for tiden? Death metal! Part 2.”


  1. august 10, 2008, kl. 1:05 pm

    Masse bra her. Du burde sjekke ut Obliteration, Cadaver(gammele cadaver var deathmetal, det nye er mer trash, men det er forsatt bra) og Slogstorm(«verdens mest nordlige deathmetal band»). Alle banda er fra Norge er er ganske bra.

  2. august 10, 2008, kl. 1:07 pm

    Masse bra her, råder deg til å sjekke ut Obliteration, Cadaver(det gammle, den nye musikken er mer trash, men forsatt bra) og Slogstorm. Alle er veldig bra deathmetal band fra Norge.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


Reklamer

%d bloggere like this: