25
jul
08

Hva det går i for tiden? Death Metal!

For tiden har jeg utforsket og forelsket meg i sjangeren Death Metal! Ikke bare den moderne, brutale DMen vi kjenner i dag, men også Old School DM og mye bra Teknisk DM. Dette er en sjanger som er fylt med MASSE juveler. Klarer man å vende seg til den tidvise monotone kakemonstervokalen, har man kommet langt i det å kunne nyte de geniale tonene som blir spilt innenfor denne sjangeren! Jeg tenkte jeg skulle nevne/anbefale noen band til dere, siden jeg vil gjøre alt for at dere også skal bli fans av denne fantastiske sjangeren!

Vil du lære mer om sjangeren, så gå på denne linken. Her finner du masse nyttig informasjon.

Bandene jeg har hørt mest på, er som følger:

Pestilence
Et old school DM band som begynte sine dager i 1986, i Nederland. De startet som et streit Thrash Metal band, og etter 2 demoer, fanget de oppmerksomheten til det nå velkjente merket Roadrunner Records. Deres første skive «Malleus Maleficarum» videreførte det de hadde begynt med, nemlig Thrash Metal. Deres neste album, som etter min mening er deres beste, driver mer mot et DM sound. Et fantastisk album, som jeg ville satt opp mot alle andre DM skiver nå til dags, og grust dem med det. Det er helt fantastisk! Denne skiva gjorde også at de fikk anerkjennelse rundt om, og fikk det man kaller et gjennombrudd. Etter dette gav de ut skiva «Testimony of the Ancients» som på alle måter klarte å videreføre suksessen de hadde hatt med Consuming Death. Nå begynte deres musikalske evner å gro, og med dette kom mer jazz inspirerte toner inni bildet. Med et mer raffinert, men allikevel brutalt sound, gav de ut skiva «Spheres» som kom ut i 1993. Dette ble uheldigvis deres siste skive, før en lang periode med splittelser og krangler begynte. De splittet, men i 2008 gikk nyheter rundt om, at Pestilence hadde kommet sammen igjen, og planlagte ei ny skive. Den ryktes å komme ut i 2009. Vi får bare håpe, men til da koser vi oss med noen gamle toner!

Pestilence – «Out Of The Body»

Pestilence – «Land Of Tears»

Spawn Of Possession
Det neste bandet jeg skal skrive litt om, er et UTROLIG fett technical DM band fra Sverige. Sverige er kjent for sin mainstream metal i In Flames, Soilwork, Dark Tranquility, Arch Enemy osv. osv. Listen går og går. Men Spawn Of Possession representerer det som er av kvalitet ifra Sverige. Med sitt brutale, men også uhyre tekniske sound, kan de skremme enhver mann som tørr å la seg tilfredsstille av deres toner. De startet sin karriere i 1997. De har siden da gitt ut 2 demoer, og 2 skiver. Demoen «Church Of Deviance» er noe av det råeste man kan høre av Tech DM idag. Helt genialt. Både «Cabinet» og «Noctambulant» er det man kan kalle mesterverk! Genialt, rett og slett!

Spawn Of Possession – «Church Of Deviance»

Death
Det siste bandet jeg skal skrive litt om er det man kan kalle et legendarisk band innenfor det man idag kaller Old School DM. Med mesterhjernen Chuck Schuldiner bak rattet, har de gitt ut mesterverk som «Symbolic», «Human» og «Scream Bloody Gore». Alle skivene viser det som en gang var en gigant innenfor sjangeren. Uheldigvis, måtte Chuck gi tapt for en hard kamp mot både hjernesvulst og lungebetennelse, og etter det gikk medlemmene hver sin vei. De fleste kjenner vell den geniale trommisen Gene Hogaln fra både Strapping Young Lad og Devin Townsend Band. Death fostret mange utrolige musikere, og det vises i musikken. Måtte Chuck’s og bandets minne leve videre i den geniale musikken de engang lagde.

Death – «Lack Of Comprehension»

Death – «The Philosopher»

Ellers er det noen band som jeg også vil vise, men ikke orker å skrive så mye om:

Cannibal Corpse

Deicide

Beneath The Massacre

Noen band jeg skal sjekke ut mer i den nærmeste fremtid er:

Suffocation, Cynic, Possessed, Morbid Angel og Obituary.

Kjobben, over og ut for denne gang… 🙂

Reklamer

3 Responses to “Hva det går i for tiden? Death Metal!”


 1. juli 26, 2008, kl. 5:42 pm

  Anbefaler Morbid Angel, Possession (kommer til Hole in the Sky i år) og Obituary. Sjekk også ut den originale skandinaviske deathen gjennom Nihilist, Entombed og Dismember. Og kanskje en tur innom tidlig Illdisposed?

 2. 2 Thune
  juli 27, 2008, kl. 8:49 pm

  Sjekk ut Blood Red Throne og Monstrosity 😉

 3. 3 gard
  juli 28, 2008, kl. 11:27 am

  Ser at du liker Opeth, så kanskje «sideprosjektet» til vokalist Mikael Åkerfeldt Bloodbath er noe å tenke på.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


Reklamer

%d bloggere like this: